625 milliót kap a kormánytól Eger

2014.12.29. 18:55

Mintegy 625 millió forint támogatást kapott Eger a kormány napokban hozott rendkívüli döntésének köszönhetően - jelentette be az egri ciszterci templom előtt tartott sajtótájékoztatón a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Nyitrai Zsolt közölte: a támogatás újabb megerősítése annak, hogy a kormány partnerként tekint a városra és a megyére, az ott élők számíthatnak segítségére.

Habis László, a város polgármestere kijelentette, hogy a támogatás egy részéből, mintegy 174 millió forintból, kiváltják az egri Agria-Humán Közhasznú Nonprofit Kft. adósságát. A cég nemcsak helyi, hanem országos viszonylatban is fontos, hiszen rengeteg megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat - tette hozzá. Habis László kifejtette: jelentős összegeket fordítanak a támogatásból a város üzemeltetésére, egyebek mellett fejlesztik a közösségi közlekedést is.

Koós Ede, a Szent Bernát Ciszterci Borgia Szent Ferenc Templom igazgatója arról számolt be, hogy a támogatásból templomfelújításra is jut: mintegy 50 millió forintból befejezhetik a szentély korábban feltárt barokk festményeinek rekonstrukcióját.