Másként emlékeznek Habony ellenőrzésére

Habony Árpád, Washington
Vágólapra másolva!
Továbbra sem látni tisztán abban a kérdésben, vajon a kormányfőt és vezető fideszes politikusokat ingyen, formális megbízás nélkül tanácsokkal ellátó Habony Árpád átesett-e nemzetbiztonsági ellenőrzésen. Semjén Zsolt úgy tudja, nem világították át, míg Kovács Zoltán szerint igen.
Vágólapra másolva!

Még inkább sürgeti Habony Árpád ellenőrzését az Együtt, miután az ellenzéki párt független parlamenti képviselője, Szabó Szabolcs szerint bár kaptak választ a titokzatos tanácsadó ügyében Semjén Zsolttól, a miniszterelnök-helyettes közlése több kérdést vetett fel, mint ahányat megválaszolt.

Habony Árpád muzeológus, kendo-világbajnok fideszes vezetőknek ad tanácsot Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Szabó szerint ráadásul Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivőnek le kellene mondania, miután hazudott a tanácsadó átvilágítását illetően. Erre az ellenzéki politikus abból következtetett, hogy Semjén Zsolt hétfőn írásbeli kérdésére válaszolva közölte: úgy tudja, Habony Árpád nem esett át átvilágításon, miközben korábban Kovács Zoltán ennek ellenkezőjére utalt.

Két hete az ATV-ben Kovács Zoltán miniszterelnökségi államtitkár azt mondta Habony Árpádról: "akik a miniszterelnök környékén dolgoznak, átestek ezeken a vizsgálatokon, így nem jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot."