Hende szerint ingyenes az M86-os, a kormány mégis útdíjat szed

parlament, országgyűlés, plenáris ülés, Hende Csaba és Cséfalvay Zoltán
Vágólapra másolva!
Továbbra sem kell fizetni az M86-os út használatáért az autósoknak Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint, a kormány útdíjtérképén mégis a matricaköteles szakaszok között van a Vas megyei út.
Vágólapra másolva!

Nem kell januártól fizetni Vas megyében a 86-os főút használatáért – mondta Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője a Vas Népében december 31-én megjelent cikkben. A kormánypárti politikus riogatásnak nevezte azt az ellenzéki felvetést, miszerint fizetőssé tennék az utat.

Hende egyértelműen fogalmazott: továbbra sem kell fizetni az úthasználatért Forrás: Nyugat.hu/Vas Népe

„Ma sem fizetős a 86-os út, miért lenne fizetős? Nem autópályáról, autóútról beszélünk, ezek a kamionforgalmat leszámítva nem fizetősek, semmilyen, ezzel ellentétes kormányzati előterjesztés nincsen" – jelentette ki.

Mire azonban az interjú megjelent, a kormány már közzétette a január elsejétől fizetőssé váló utak listáját, megyénkénti bontásban. E lista alapján viszont egyértelmű, hogy Vas megyében az M86-os Szombathely és Szeleste közötti szakaszára meg kell venni az 5 ezer forintos megyei matricát.

Vajon most akkor kell fizetni a 86-os úton, vagy nem? Forrás: MTI/Németh György

Az út fizetőssé tételét egyébként hevesen cáfolta karácsonykor a helyi Fidesz is, miután Nemény András MSZP-s városi képviselő arról beszélt, hogy úgy tudják, a jelenleg is épülő gyorsforgalmi út már elkészült – Szombathely és Szeleste közötti – szakasza is bekerülhet a fizetős utak közé.