Pénteken ónos eső csaphat le ránk

Mátraháza ónos eső
Vágólapra másolva!
Pénteken napközben északkeleten szállingózhat a hó, késő délutántól viszont északnyugat felől egyre több helyen számíthatunk csapadékra.
Vágólapra másolva!

Erősen felhős vagy borult ég lesz a jellemző, csupán helyenként és átmenetileg vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet. Csütörtökön hószállingózás, főként északnyugaton, északon ónos eső, fagyott eső várható.

Pénteken napközben északkeleten szállingózhat a hó, késő délutántól viszont északnyugat felől egyre több helyen számíthatunk csapadékra északkeleten hó, északnyugaton eső, az átmeneti zónában ónos eső, fagyott eső valószínű.

Éjszaka elsősorban északnyugaton, illetve a hegyekben foltokban zúzmarás köd képződik. Csütörtökön többnyire mérsékelt marad a légmozgás, pénteken a délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, majd északnyugaton este a szél északnyugatira fordul, és ott gyakran lesz erős.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -2 és +4 fok között alakul, északnyugaton lesz az enyhébb idő, ahol este még 1-2 fokot átmenetileg tovább emelkedhet a hőmérséklet.