Tizennégy éve lőtte főbe magát Zámbó Jimmy

Vágólapra másolva!
Tragédiába torkollott az újévi buli Zámbó Jimmy csepeli otthonában 2001-ben. Az akkor népszerűségének csúcsán lévő énekes saját pisztolyával lőtte főbe magát. A Király azóta Csepel díszpolgára lett.  
Vágólapra másolva!

Pontosan tizennégy éve, január elsején csepeli házában családjával és barátaival ünnepelte az újévet a népszerű énekes, Zámbó Jimmy, vagy ahogy rajongói szólították, a Király. A tragédia január 2-án hajnalban történt. Az énekes saját fegyverével lőtte főbe magát. Tavaly választották Csepel díszpolgárává.

Az asszonyra fogta a pisztolyt

A Wikipédia szerint felesége az eset után azt mondta, hogy az énekes meg akarta mutatni neki, mekkorát szól a fegyver. Kétszer lőtt, majd az asszonyra fogta a pisztolyt, de nem lőtt rá. Utána pedig, hogy megnyugtassa, hogy nincs benne golyó, a saját halántékához tartotta, és tüzelt. A fegyver elsült, Zámbó Jimmy pedig a kórházban belehalt a lövésbe.

Rendőrségi vizsgálat is indult

A Király halálával kapcsolatban azonnal elkezdődtek a találgatások. Az első hírek öngyilkosságról szóltak, de a rendőrség is nyomozott az ügyben. A vizsgálatokat 2002-ben zárták le. A rendőrség és a család szerint is véletlen baleset okozta a zenész halálát. Az énekes 42 éves volt.

Halála után lett díszpolgár

A csepeli önkormányzat 2014-ben, nem sokkal az önkormányzati választások előtt posztumusz díszpolgári címmel tüntette ki Zámbó Jimmyt.