Szanyi hálátlannak tartja Angela Merkelt

EP-választás, MSZP eredményváró Szanyi Tibor nyilatkozik a sajtónak az MSZP eredményváróján.
Szanyi Tibor nyilatkozik a sajtónak az MSZP eredményváróján.
Vágólapra másolva!
Szanyi Tibor az MSZP EP-képviselője Angela Merkel elleni tüntetésre buzdított. A Demokratikus Koalíció ma közleményben fejezte ki nem tetszését és az MSZP-t kérdezi az ügyről.
Vágólapra másolva!

Szanyi Tibor néhány napja az alábbiakat írta Facebook-oldalán: "Ne Merkelnek pózoljatok, hanem ellene tüntessetek! Ez a kancellár töredékét sem hálálta meg annak, amit Németh és Horn tettek Magyarországért, Németországért, Európáért."

Szanyi Tibor Angela Merkel ellen tüntetne? Fotó: Pályi Zsófia - Origo

A Demokratikus Koalíció kérdőre vonja az MSZP-t

A bejegyzést Szanyi Tibor azóta már törölte. A DK mai közleményében azonban azt kérdezi az MSZP-től, hogy ez a párt hivatalos álláspontja-e, majd így folytatják: Szanyi szavai több szempontból is érthetetlenek, főleg, hogy ő az MSZP Európai Parlamenti képviselője. Szanyi Tibor Facebookon történt kirohanása idején megfeledkezhetett arról, hogy Angela Merkel nem csak az EU-nak, hanem annak a német kormánykoalíciónak is az egyik legbefolyásosabb politikusa, melynek minden tagja - a német szociáldemokrata párt is - egyformán érdekelt az európai integrációban és az európai értékek közös képviseletében. Szanyi Tibor nyilatkozatának szavai alapján úgy tűnhet, mintha nem is értené az Európai Unió szellemiségét és működését, ami egy EP-képviselőtől aggasztó jelenség.

Nem ez az első EU-s Szanyi-balhé

Szanyi Tibor EP képviselővé választása után pár hónappal, szeptemberben azzal okozott botrányt, hogy egy fogadás kapcsán uniós költségkeretéből Brüsszelbe hívta a Gój motorosokat. Az MSZP elnöke, Tóbiás József később arra kérte Szanyi Tibort, hogy a vendéglátásra fordított 1,3 millió forintnyi összeget ajánlja fel jótékonysági célra. Szanyi erre azt válaszolta a Mokkában, hogy Tóbiás neki nem főnöke, ne szólítgassa őt fel jótékonykodásra. Ezt a részt 11:45-től nézhető meg az alábbi videón.