Dohány utcai beléptetés: megváltak Fröhlich Róberttől

Vágólapra másolva!
Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatója felmondta Frölich Róbert főrabbi és Frölich Katalin jogviszonyát a Dohány utcai beléptetőrendszer körüli pályáztatások miatt.
Vágólapra másolva!

„Mély megdöbbenéssel fogadtuk, hogy a Dohány utcai beléptetési rendszerrel kapcsolatosan többen is érintettek lehetnek a tisztességtelen pályáztatásban” – olvasható Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatójának a közleményében.

Frölich Róbert Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A meghirdetett tiszta és átlátható gazdálkodás kívánalmaival összeegyeztethetetlen, ha egyesek a befolyásukat üzleti vállalkozások tisztességtelen előnyszerzése érdekében használják fel – tette hozzá, ezért a hétfői nappal Schwezoff felmondta Frölich Róbert főrabbi és Frölich Katalin jogviszonyát.

A háttér

A Dohány utcai zsinagóga beléptetőrendszerének pályáztatása és a rendszer üzemeltetésével járó több százmillió forintos haszon állhat a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója, Schwezoff Dávid visszahívására tett újabb kísérlet hátterében. A korábban a jegyek értékesítését végző cég ügyében jelenleg nyomozás folyik Schwezoff feljelentése alapján – írta hétfőn a Magyar Nemzet.

Korábban a Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszerét működtető Aviv Travel Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy minden alapot nélkülöznek azok a sajtóhírek, amelyek Schwezoff Dávidra hivatkozva a rendszerrel kapcsolatban feltételezett visszaélésekről számoltak be.