Így töltötte az év első napját André Goodfriend

André Goodfriend André Goodfriend felesége André Goodfriend André Goodfriend felesége André Goodfriend és felesége
André Goodfriend és felesége
Vágólapra másolva!
Ha igaz, hogy mindenkinek olyan éve lesz, ahogy a január első napját töltötte, akkor André Goodfriend nem panaszkodhat majd. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője fürdőbe és koncertre ment január elsején. 
Vágólapra másolva!

Személyes Twitter-oldalán számolt be újévi élményeiről André Goodfriend. A diplomata a humorát sem vesztette el, amellett ugyanis, hogy elárulta, ezrek voltak a Rudas fürdőben és még többen Mága Zoltán újévi koncertjén, hozzátette: kíváncsi rá, milyen fényképek fognak róla megjelenni. Bár ez esetben kivételesen csalódnia kellett, a felvetés nem volt alaptalan, hiszen korábban többen is készítettek róla fotót nyilvános eseményeken.



Szereti a budapesti fürdőket

Goodfriend egy hozzászólásban később megjegyezte, hogy december 30-án egyik fiával és annak barátjával ment el a Széchenyi fürdőbe, de azt már korábban jelentette valaki. Az ügyvivő egy linket is mellékelt az Economist Orbán Viktorról szóló cikkéhez, mely alatt az egyik hozzászóló valóban megírta, hogy látta a diplomatát a Cinetrip-partin.

André Goodfriend és felesége. Az ügyvivő a fiukkal volt fürdőben Fotó: Polyak Attila - Origo

Bell jön, Goodfriend marad

Az ügyvivőre valószínűleg ráfért a pihenés, hiszen az elmúlt évben ő látta el az amerikai nagykövetség legmagasabb szintű diplomáciai képviseletét. Ez azonban már nem sokáig lesz így, hiszen – mint ahogy azt korábban az Origónak is elmondta – január végén érkezik az új amerikai nagykövet, Colleen Bell. Goodfriend megbízatása ezzel természetesen nem jár le, továbbra is marad a nagykövetségen.

Támadják a nagykövetet

Colleen Bell a Gazdagok és szépek című amerikai szappanopera producere, férjével együtt kétmillió dollárral támogatta Barack Obama újraválasztási kampányát, cserébe őt nevezte budapesti nagykövetnek az amerikai elnök.

Az új nagykövet, Colleen Bell és férje Forrás: AFP/Jason Merritt

A választás komoly vitákat gerjesztett Washingtonban, Obama politikai ellenfelei alkalmatlannak nyilvánították a jelöltet, John McCain republikánus szenátor pedig a szenátusi szavazás előtt beszédében éles hangon bírálta a magyar kormányt, Orbán Viktor miniszterelnököt pedig újfasiszta diktátornak nevezte.