Közérdekből kapott kedvezményesen üzlethelyiséget Pápa Marianne

Vágólapra másolva!
Az indoklásban a lakosság alapellátását szolgáló tevékenységre hivatkozik a Belváros.
Vágólapra másolva!

Közérdekre hivatkozott az előző önkormányzati ciklusban a Rogán Antal vezette V. kerületi önkormányzat akkor, amikor bérbe adta a későbbi vevőnek, a Portik Tamás állítólagos élettársához, Pápa Mariannéhoz köthető Classic Immo Kft.-nek rendkívül kedvezményes áron értékesített önkormányzati ingatlant – írja a Blikk. A lap szerint a vevő vendéglátóhely céljára akarta megszerezni a 212 négyzetméteres Károly körúti üzlethelyiséget, pedig a közelben több hasonló üzlet is található.

„A helyiséget a polgármester döntése alapján pályáztatás nélkül kell bérbe adni a kerületben élő lakosság alapellátását szolgáló szolgáltató tevékenység támogatása érdekében, vagy ha a helyiséget a lakosság élelmiszer-ellátását szolgáló kereskedelmi tevékenység céljára kívánják bérbe venni" – idézi a lap az önkormányzat értékesítésről döntő tulajdonosi bizottságának indoklását. Részletek a Blikkben.

Perrel fenyegetnek

Decemberben egyébként Pápa Marianne közölte: soha nem volt Portik Tamás élettársa, és aki ezt állítja, azt beperli. A nő ezzel a fideszes Kocsis Máté józsefvárosi polgármestert cáfolta, aki tavaly azt állította, hogy Pápa Marianne „mellől vitték el" a rendőrök a Prisztás-gyilkosságért később elítélt egykori Energol-vezért.

Belváros–Lipótváros Önkormányzata közleményében megismételte: peres eljárást indít mindazokkal szemben, akik a Károly körút 26. szám alatti ingatlan bérbeadását Portik Tamás nevével összekötik. Sem az önkormányzat, sem Rogán Antal nem állt, nem áll kapcsolatban Portik Tamással – írták.

A közlemény szerint a Károly körút 26 szám alatti lakáscélú ingatlan bérbeadásával kapcsolatban 2011. augusztus 29-ig öt darab bérbevételi szándéknyilatkozat érkezett az önkormányzathoz. Az ajánlatok közül messze a Classic Immo Kft. bérleti díj mértéke volt a legmagasabb, 25 százalékkal magasabb, mint a második legmagasabb bérbevételi ajánlat, valamint kizárólag ez a kérelmező vállalta írásban a 12 havi bérleti díjnak megfelelő óvadék megfizetését.

A belvárosi ingatlanbotrányról korábban itt írtunk.