Szemétbálák csúfítják Tiszaújvárost

Vágólapra másolva!
Halomban áll a szemét a tiszapalkonyai Erőmű lakótelep mellett, a préselt bálákra egy olvasó hívta fel az Origo figyelmét.
Vágólapra másolva!

Több tonnányi bebálázott, feldolgozott hulladékot tornyoztak fel a használaton kívüli Tiszapalkonya Hőerőmű közelében, a helyi lakótelepen élők november vége óta ezeket a halmokat kénytelenek nézni.

Mint az Origo megtudta, a főként nylonból és műanyag granulátumból álló bálákat november végén kezdte felhalmozni egy cég, saját iparterületén, a szeméthegyet pedig csak egy drótkerítés választja el a közeli lakóteleptől.

Szóltak a zöldhatóságnak

A szemétlerakat feltűnt a helyi városüzemeltetési csoportnak is. "Elsőfokú hatóságként azonnal megkerestük a céget, majd jeleztük a szabálytalan szemétlerakást az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőségnek" - mondta el az Origónak Vismeg Monika, a csoport vezetője.

Hozzátette, közbelépésük után a cég leállt a bálázással, közterület-felügyelőik pedig rendszeresen ellenőrzik a területet.

Még nincs változás

A szeméthalmok ettől függetlenül továbbra is a cég telephelyén maradtak: úgy tudni, a zöldhatóság január elejére ígért lépéseket az ügyben. Megkerestük őket is, kérdéseinkre egyelőre nem kaptunk választ.