A magyar politika elítélte a terrortámadást

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor és Áder János részvéttáviratban, a pártok közleményben.
Vágólapra másolva!

Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök részvéttáviratban fejezte ki együttérzését Francois Hollande francia államfőnek a szerdai terrortámadás után. A Fidesz, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Párbeszéd Magyarországért párt is elítélte a történteket.

Egész Európa elleni támadás

A KDNP közleményében azt írta: nincs olyan eszme vagy ok, amely indokolhatná a barbár elkövetők tetteit. "Az Európai Uniónak és benne Magyarországnak is mindet meg kell tennie, hogy a terrorizmus soha, sehol ne üthesse fel a fejét és ne vehesse el megannyi feleség, férj, édesanya és édesapa életét. Osztozunk a gyászolók fájdalmában."

A Jobbik is közleményben nyilvánította ki részvétét. "A Jobbik őszinte részvétét és együttérzését fejezi ki a párizsi támadás áldozatainak családjai, hozzátartozói felé."

Az LMP társelnök-frakcióvezetője, Schiffer András és EP-képviselője, Meszerics Tamás szintén közleményben nyilvánított részvétet. Azt írták: a Charlie Hebdo elleni támadás a szólásszabadság és Európa egésze, tehát hazánk elleni támadás volt.

Tizenkét halott

A szerdai párizsi támadásban 12 ember meghalt, 11 megsérült, közülük négynek válságos az állapota. Évtizedek óta ez volt a legsúlyosabb terrorcselekmény Franciaországban.