Novák Előd kimagyarázta magát a Facebook cenzorainál

vagyonnyilatkozat 2014
Dúró Dóra és Novák Előd
Vágólapra másolva!
Olyan sokan jelentették fel Novák Elődöt, hogy a jobbikos politikus oldala kis időre eltűnt a Facebookról. Miután azonban sikerült magát tisztáznia a közösségi oldalnál, újra elérhető a nagyközönség számára. 
Vágólapra másolva!

Nemcsak a politikusoknál, az átlagembereknél is kiverte a biztosítékot Novák Előd, aki pár napja Facebook-oldalán nehezen félreérthető megjegyzéssel kommentálta az év első újszülöttje, Rácz Péter Rikárdó világra jöttét.

„ A 2015-ben elsőként - 23 éves anya harmadik gyermekeként! - megszületett Rikárdó mellett azért persze szaporodik a magyar is néhol, pl. a mi családunkban is többen vagyunk, mint négy éve" – írta.

Novák Előd feleségével, Dúró Dórával és egyik gyermekével Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Facebooknak magyarázkodott

Mint kiderült, Novák Elődöt olyan sokan feljelentették a közösségi oldalon, hogy egy időre le is tiltották az oldalát. Másnap azonban már ismét ő írt az esetről a közösségi portálon.

„A Facebookkal sikerült tisztáznom: attól, hogy sokan gyűlölködve jelentgették az oldalamat, s ki akartak rekeszteni engem a Facebookról, valójában nem sértettem meg a felhasználói feltételeket. A Facebook megvizsgálta, és elfogadta ezt, így visszakerült a már 53800 kedvelővel rendelkező oldalam” – írta.

Novák nem kér bocsánatot

Bár Rácz Péter, Rikárdó édesapja ezt kérte tőle, Novák Előd az Origónak azt mondta, nem kér bocsánatot, sőt inkább ő várja el, hogy az apa megkövesse.

Rácz Péter Rikárdó 2015. január elsején, egy perccel éjfél után született a makói szülészeten Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Nem mondtam semmi sértőt, nem látom be, miért kellene bocsánatot kérnem - mondta az Origónak Novák Előd. A Jobbik alelnöke szerint a cigányok kettős (cigány-magyar) identitásúak, maguk hoznak létre kisebbségi önkormányzatokat, ezért sem bántó, hogy bejegyzésében megkülönböztette őket a magyar nemzetiségűektől - de magyar állampolgárságukat ezzel nem vonta kétségbe.

Novák Előd sajnálja, "hogy Rácz Péter Rikárdó édesapját is bevonták a hisztériakeltésbe", ugyanakkor maga vár el bocsánatkérést az apától, mert a férfi szerinte valótlanul állította, hogy gyűlölködő kijelentést tett az újszülöttel kapcsolatban. "Legkisebb gyermeküknek ugyanakkor jó egészséget kívánok!" - tette hozzá a Jobbik alelnöke.