Teherautóval mentek a rendőröknek

Vágólapra másolva!
Akciófilmbe illő jelenetek zajlottak Kecskemét mellett, lopott teherautóval próbáltak menekülni az érdi autótolvajok, akik útblokádon gázoltak át, kannákat dobáltak a rendőrök elé.
Vágólapra másolva!

Kecskemétről, a Géza fejedelem útjáról loptak el szerda éjjel egy teherautót, a tolvajok pedig mindent bevetettek, hogy lerázzák az őket üldöző rendőröket: a 21 és 26 éves érdi férfiak az M5-ös autópályán menekültek Budapest felé, a nyomukban hajtó járőr kocsit pedig próbálták leszorítani az útról, sikertelenül.

Miután ez nem sikerült, a két tolvaj olajos és benzines kannákat dobált a rendőrök elé, hogy lassítsák az üldözést - a Bács-Kiskun megyei egységek időközben Pest megyéről is kaptak erősítést.

Az egyenruhások Ceglédbercel mellett útzárral is próbálták megállítani az ámokfutókat, azok viszont egyszerűen elsodorták a blokádként útra állított rendőrautókat. A két autótolvajt végül kecskeméti rendőrök fogták el a 4-es számú főút 32-es kilométerszelvényénél.

Az üldözésben senkinek nem esett baja, és a hatóság szerint a közlekedők testi épsége sem került veszélybe. Az elfogott két férfival szemben a további eljárást a területileg illetékes ügyészség folytatja.