54 autóval akadályozták az M86-os forgalmát Szombathelynél

Vágólapra másolva!
Félpályás útlezárással lassították a forgalmat csütörtök délelőtt fél órán át az útdíj bevezetése ellen tiltakozó civilek és hozzájuk csatlakozó helyi szocialisták Szombathely határában az M86-os autóút egy kilométeres szakaszán.
Vágólapra másolva!

A mintegy félórás demonstráció idején Szombathely irányából 16, Szeleste felől pedig 38 autóval foglalták el a kétszer kétsávos út egy-egy sávját a 85-ös kilométerszelvényben. A forgalom a belső sávokon rendőri irányítással haladt.

Még nem fejezték be

A tiltakozás a Facebookon szerveződött, mert nem értenek egyet azzal, hogy egy be nem fejezett autóút mindössze 15 kilométer hosszú szakaszára útdíjat kell fizetni.

Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke - aki, mint mondta, magánemberként vett részt a demonstráción - hangsúlyozta: az útdíj átgondolatlan bevezetésével éppen azokra a kistelepülésekre terelődik vissza a forgalom, amelyek érdekében az elkerülő utak megépültek. A szombathelyi szocialisták hétfői sajtótájékoztatójukon még az M86-os teljes lezárását helyezték kilátásba, erről azonban Nemény András azt mondta: a rendőrségi egyeztetés után a szervezők úgy látták, hogy minden szabályt betartva, a balesetveszélyt elkerülve tartják meg a demonstrációt.

Félpályás demonstráció az M86-osonForrás: Csegkédy Csaba Facebook oldalamiddle

Czeglédy Csaba, a párt szombathelyi frakcióvezetője szerint az út teljes lezárását a rendőrség megtiltotta volna. Ha azonban Hende Csaba honvédelmi miniszternek, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének továbbra sem sikerül visszavonatnia az útdíjfizetést, akkor hétfőn ismét bejelentést tesznek, és akár a bírósági utat is végigjárják, hogy teljes útlezárással is tiltakozhassanak - tette hozzá.