Felmentették a forgalommal szembe menő buszsofőrt

busz manőver
Vágólapra másolva!
Érdekes manővert rögzített egy fővárosban autózó olvasónk az Erzsébet hídon csütörtök reggel, majd elküldte az Origónak. A buszsofőrt a nap folyamán felmentették a munkavégzés alól.
Vágólapra másolva!

Valóban szembe ment a forgalommal a 86-os busz csütörtökön reggel - közölte az Origo megkeresésére a BKV tájékoztatási osztálya.

A közlekedési vállalat azt írta, hogy a buszsofőr egy rossz döntés miatt a Rudas fürdőnél letért a járat útvonaláról, amelyre az Erzsébet híd budai hídfőjénél, a forgalommal szemben próbált meg arra visszatérni.

A buszvezetőt azonnal felmentették a munkavégzés alól, azt pedig, hogy pontosan mi történt, vizsgálják.

Délelőtt mutattuk meg a történtekről készült videót a közlekedési társaságnak, amelyen egy busz furcsa szögből kanyarodik be az Erzsébet híd budai felhajtójánál a Rudas Fürdő felé.

A rövid felvétel elején messziről ugyan, de jól látható, ahogyan a csuklós busz manővere miatt leáll a forgalom a hídnál. A Hegyalja út felől érkező autóknak meg kellett állniuk, amíg a busz befejezi a hajtűkanyarban a fordulót. A felvétel készítője szerint egyértelmű, hogy a busz Pest felől jött, és szembement a forgalommal: