Újabb fideszes képviselőnek nem tetszik az útdíj

megyei matrica, útdíjfizetés
A megyei matricákat jelző gomb egy budapesti Mol-benzinkút kasszaterminálján 2014. december 31-én. 2015. január elsejétől az útdíjfizetési rendszer mintegy 1500 értékesítési pontjának bármelyikén bármely megyére - Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye kivételével, ahol nincs díjköteles gyorsforgalmi hálózat - megvásárolható a megyei matrica. Az értékesítési pontok részletes listája december 31-től elérhető a nemzetiutdij.hu oldalon. Február elsejétől minden eddig megszokott értékesítési ponton és mobiltelefonon is meg lehet majd vásárolni az új matricákat. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Bencsik János, a Fidesz országgyűlési képviselője a Tata-Tatabánya autópályaszakasz fizetőssé tétele miatt felülvizsgálati kérelemmel fordult a Nemzet Fejlesztési Minisztériumhoz.  
Vágólapra másolva!

Bencsik János, a Fidesz Komárom-Esztergom megyei képviselője az Origónak elmondta, hogy a Tata-Tatabánya autópályaszakasz fizetőssé tételének felülvizsgálatát kérték a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.

A képviselő szólt arról is, hogy az 1-es út köti össze Tatát és Tatabányát, miközben átszeli az autópályát. Egyszer már fizetőssé akarták tenni az M1-es ennek a szakaszát, de mivel nem elkerülő útról van szó mivel az 1-es út hosszában átszeli a településeket, arra a kompromisszumra jutottak, hogy ez a szakasz nem lesz fizetős.

Méltányosság

Bencsik János elmondta, hogy az ingyenességre azért van szükség, mivel így könnyebben megközelíthető az ipari park, így a tatabányai belváros környezeti terhelése nem növekszik. Kiemelt autóipari térség vagyunk, nagyon sok adót szállítunk a költségvetésnek, ezért gondoljuk, hogy egy egyeztetési folyamat méltányos lehet – tette hozzá.

Az NFM-ből megígérték, hogy érdemben megvizsgálják a beadványunkat – zárta szavait Bencsik János. Ehhez semmiféle többeletberuházsra. Megvizsgálják érdemben.

Tiltakozó települések

Kitilthatja a kukásautókat Újpalota kertvárosából a polgármester, akinek elege lett az útdíjat elkerülő szemétszállítókból. Tiltakozik a matricás rendszer miatt Újpest, jogi válaszlépéseket keres Soroksár vezetője is, miközben Vas megyében útlezárással demonstráltak a változás miatt.