Már öt jelölt van Veszprémben

Némedi Lajos;
Némedi Lajos, a Fidesz–KDNP jelöltjének kellene megtartania a kétharmados többséget
Vágólapra másolva!
Öt jelöltet vett nyilvántartásba a Veszprém megyei 1-es választókerületben szombati ülésén a helyi választási bizottság.
Vágólapra másolva!

Eddig három párt, valamint két független jelölt gyűjtötte össze és adta le az induláshoz szükséges mennyiségű ajánlást. A bizottság az ajánlásokat megvizsgálva szombaton nyilvántartásba vette Gerstmár Ferencet, az LMP, Kásler Árpádot, A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt és Némedi Lajost, a Fidesz-KDNP jelöltjét, illetve a függetlenként induló Bősze Ferencet és Kész Zoltán. A döntés három nap múlva emelkedik jogerőre.

Némedi Lajos, a Fidesz–KDNP jelöltjének kellene megtartania a kétharmados többséget Forrás: MTI/Kovács Tamás

Aláírásokat kell gyűjteni

Szombat délig 23 jelölt vett fel aláírásgyűjtő íveket az egyéni választókerületi választási irodán. Az időközi országgyűlési választáson – miként a múlt év áprilisi voksoláskor is – már nem ajánlószelvényeket kell gyűjteniük a választáson indulni szándékozó jelölteknek, hanem ajánlóíveken kell megszerezniük az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást. Ezek leadására január 19-én 16 óráig van lehetőségük.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így – mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen – október 30-i hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Kész Zoltán,veszprémi független ellenzéki jelölt Fotó: Bielik István - Origo

Az időközi voksolás 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd, Veszprém és Vilonya választói.