Több ezren fordultak orvoshoz influenza miatt

Vágólapra másolva!
Hazánkban még nem terjed járványosan az influenza, így még nem késtek el azok, akik védőoltással szeretnének védekezni a betegség ellen.
Vágólapra másolva!

2014. december 29. és 2015. január 4. között 3700 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az Országos Epidemiológiai Központ heti jelentése szerint hazánkban még nem terjed járványosan az influenza, így még nem késtek el azok, akik védőoltással szeretnének védekezni a betegség ellen.

Európa számos országában hétről-hétre emelkedik az influenzás betegek száma, több országban kiterjedt influenzajárvány van. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ részére jelentést küldő országok közül Svédország, Anglia, Hollandia és Portugália is ezek közé tartozik.

A 60 év felettiek, bizonyos krónikus betegségekben szenvedők, a várandós nők, továbbá az egészségügyi és a szociális intézményekben dolgozók háziorvosuktól, illetve foglalkozás-egészségügyi orvosuktól kérhetik a térítésmentes influenza elleni védőoltást. (A jogosultak köréről részletesebben a www.antsz.hu oldalon az „Influenza” menüpontban, illetve háziorvosuktól tájékozódhatnak.)

Az idén is többféle influenza elleni vakcina kapható gyógyszertári forgalomban, így azok is beoltathatják magukat influenza ellen, akik nem jogosultak térítésmentes oltásra.