MSZP-sek vonultak az utakra

Útdíj - MSZP-s demonstráció az M9-es autóút fizetőssé tétele miatt
Útdíj - MSZP-s demonstráció az M9-es autóút fizetőssé tétele miatt
Vágólapra másolva!
Az MSZP Bács-Kiskun, Tolna és Somogy megyei szervezetei a januárban kiterjesztett útdíjfizetés visszavonásáért forgalomlassító demonstrációt tartottak a 6-os út M9-esre vezető szakaszán, valamint a szekszárdi Duna-híd Bács-Kiskun megyei oldalán az 51-es számú főút és az M9-es autóút találkozásánál hétfőn.
Vágólapra másolva!

Heringes Anita országgyűlési képviselő, az MSZP Tolnai megyei szervezetének elnökhelyettese azt mondta: "az útdíj a korrupció ára"; már többször felszólították a választókerületek fideszes képviselőit, hogy tegyenek azért, hogy "ne kelljen fizetni azokért az útszakaszokért, amelyekért eddig nem kellett fizetni".

Újabb bőr

Véleménye szerint "ez csak egy dologról szól, hogy újabb bőrt húzzanak le az emberekről". Felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy "vonja vissza azokra a szakaszokra az útdíjat, ahol eddig nem volt bevezetve".

Útdíj - MSZP-s demonstráció az M9-es autóút fizetőssé tétele miatt Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Király József, az MSZP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke elmondta: elutasítják azt, hogy azokon a hidakon is fizetni kell útdíjat, amelyeken eddig nem kellett. Megengedhetetlen és középkori módszerekre utal az, hogy hídpénzt szedjenek – tette hozzá.

Pintér Attila, az MSZP kaposvári szervezetének elnöke szerint a kormány által szakszerűtlenül és átgondolatlanul bevezetett útdíj a kaposváriakat rendkívül hátrányosan érinti, mert az elkerülő forgalmat visszatereli a városba, ezzel növelve a balesetveszélyt, a zsúfoltságot és a környezeti ártalmakat, ráadásul a fizetőssé tett elkerülő szakasz nem egy kész gyorsforgalmi út része és Kaposvárt sem köti össze autópályával.

24 + 30 autóval

A demonstráció Bács-Kiskun megyei helyszínén 24 autóval tartottak forgalomlassító demonstrációt. A forgalmat civilek irányították, a helyszínen tartózkodó rendőrök csak a forgalmat figyelték. Tényleges forgalomlassítás nem volt, az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt tapasztalta, hogy nagyon ritkán érkezett autó a szekszárdi híd felől, valamint a híd irányába is gyér volt a forgalom.
A Tolna megyei oldalon, a sajtótájékoztató helyszínén mintegy 30 személygépkocsi állt az út mellett, a forgalom ezen az oldalon is zavartalanul haladt. Ezen a helyszínen 5-6 rendőrautó felügyelte az egyórás demonstrációt.