Nincs több ingatlaneladás az V. kerületben

Vágólapra másolva!
Az V. kerületi Pénzügyi Bizottság a sajtóban megjelent nyolc belvárosi ingatlan értékesítésének ügyéről tárgyalt kedden. Az ülésen Sélley Zoltán jegyző arról tájékoztatta a testületet, hogy valószínűleg nyomozás indul a belvárosi ingatlanértékesítések ügyében. Steiner Pál javaslatára a bizottság úgy határozott, hogy a nyomozóhatósági vizsgálat lezárultáig, illetve az új elidegenítési rendelet megalkotásáig az önkormányzat további ingatlanokat nem értékesít - áll az MSZP Sajtó által az Origóhoz eljuttatott közleményben.
Vágólapra másolva!

Mint azt az Origó korábban megírta, Juhász Péter nem ment el az ingatlaneladások ellenőrzését vizsgáló bizottság keddi ülésére, mert - mint mondta - nem asszisztál egy kutyakomédiához.

8 ingatlan

Az ülésen részt vevő ellenzéki képviselők minden kérdésükre választ kaptak - tartalmazza a Steiner Pál bizottsági elnök által jegyzett közlemény. Összesen nyolc, a sajtóban megjelent értékesítésről tárgyaltak a képviselők. A József Attila utca 12., az Erzsébet tér 2., a Hercegprímás utca 8., a Károly körút 26., a Szent István krt. 25., a Dorottya utca 8. a Zrínyi utca 14-gyel együtt, a Kossuth Lajos tér 9. és az Arany János utca 7. esetében a polgármesteri hivatal készített részletes előterjesztést, amely a teljes dokumentációt tartalmazta.

Ezen iratokból nem voltak kikövetkeztethetőek a sajtóban megjelent személyi összefüggések. Az előterjesztésekben foglaltakat a bizottság fideszes többsége tudomásul vette - írja az V. kerület Pénzügyi Bizottságának elnöke.

Értékesítési stop

Steiner Pál szerint "sikerült megakadályozni azonban, hogy a jelenlegi elidegenítési rendelet alapján további ingatlanokat adjon el az önkormányzat. A bizottsági vizsgálat során felmerültek olyan körülmények, amelyeket az önkormányzaton belül nem lehet tisztázni, ez a nyomozóhatóság feladata lesz. Ezért – a nyomozóhatóság vizsgálatának lezárultáig – a pénzügyi bizottság felfüggeszti az ingatlanértékesítések ellenőrzését."