Lemondott a tisztségéről Juhász Péter

ingatlan mutyi ingatlanmutyi tüntetés juhász péter
Juhász Péter által szervezett tüntetés0az Erzsébet téren és plakett elhelyezés a Szerb utca 9 alatt 2015 január 14-én
Vágólapra másolva!
"Nem hajlandó asszisztálni a rabláshoz", ezért lemondott önkormányzati bizottsági tisztségéről Juhász Péter, V. kerületi ellenzéki képviselő – a mandátumát viszont megtartaná. A belvárosi önkormányzat szerinte elárulta választóit.
Vágólapra másolva!

"Belvárosi Korrupciós Központnak" kellene átnevezni Belváros-Lipótváros önkormányzatát Juhász Péter szerint. Az Együtt V. kerületi ellenzéki képviselője csütörtökön lemondott bizottsági helyéről, és bejelentette, hogy nem vesz részt a testületi üléseken sem – döntését azzal indokolta, hogy nem akar asszisztálni a rabláshoz, az általa panamának tartott kerületi ingatlanügyekhez.

Juhász Péter a mandátumát ugyanakkor megtartja, mert így ki tudja kérni az önkormányzati dokumentumokat.

Feljelentést is tett

Juhász Péter arról is beszámolt, hogy átadta Szentgyörgyvölgyi Péter polgármesternek a feljelentést, amiben részletesen is leírja, miért bűncselekmény, amit a kerületben művelnek.

Szerdán a belvárosi ingatlanmaffia ellen tüntetett, csütörtökön lemondott bizottsági posztjáról Juhász Péter Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Figyelmeztettem a polgármestert – hogy szemben Rogán Antallal – őt nem védi mentelmi jog, ő hamarabb fog börtönbe kerülni. Már az ő aláírása szerepel ugyanis a Klotild-palota adásvételi szerződésén, amit 180.000.-Ft/nm-ért adtak el" – írta Facebook-bejegyzésében a képviselő, aki szerint a palotán jócskán áron alul adtak túl.

Árulásról beszélnek

Juhász Péter döntéséről Belváros-Lipótváros önkormányzata is beszámolt: közleményük szerint a képviselő ezzel visszaélt választói bizalmával, ahelyett, hogy tőlük kapott felhatalmazását tényleges munkára váltotta volna.

Antikorrupciós séta

Az Együtt politikusa szerdán több száz fős tüntetést szervezett az ingatlanmutyik ellen, a demonstrációt a Szerb utca 9-es számú ingatlan (Habony Árpád feltételezett otthona) előtt fejezték be, ahol ironikus emléktáblát is avattak. Az antikorrupciós sétát a "belvárosi Rogán–Szentgyörgyvölgyi-ingatlanmaffia" apropóján szervezték, de a megmozdulásnak az is alapot adott, hogy a napokban kiderült: tavaly az ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a belváros korábbi jegyzőjét. Rónaszéki László panasszal élt a gyanúsítás miatt.

A Fideszt és a belvárosi vezetőséget is kritizálták az Juhász Péter által szervezett Antikorrupciós Séta résztvevői Fotó: Szabó Gábor - Origo

Sajtóhírek szerint a kerület korábban nyolc ingatlant adott bérbe, amiket rövid időn belül olcsóbban adtak el a bérlőnek, mint amennyibe egy külsős vásárlónak került volna.

Emlékplakettet helyez ki Juhász Péter a Szerb utca 9-es számú ingatlanjára Fotó: Szabó Gábor - Origo

Megegyeztek Rónaszékivel

Rogán Antal előző polgármester szerint az önkormányzatnak nincs köze Rónaszéki László meggyanúsításához, és arról is beszélt, hogy bizalomvesztés miatt megvált az egykori jegyzőtől. Juhász Péter viszont arra emlékeztet, hogy a "megválás" hivatalosan közös megegyezést jelentett, tehát Rogán Antal nem rúgta ki a tisztviselőt.