Orbán Viktor figyelmeztette a kormánypárti sajtó vezéreit

Vágólapra másolva!
Találkozóra hívta a közelmúltban Orbán Viktor a kormánypárti médiumok vezetőit, akikkel személyesen közölte, hogy a kormány a jövőben nem kívánja őket támogatni, mert a közmédiára fog támaszkodni - írta a VS.hu több, egymástól független forrásra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A múlt pénteki találkozóra Orbán Viktor Gajdics Ottót, a Lánchíd Rádió főszerkesztőjét, Borókai Gábort, a Heti Válasz vezetőjét, Liszkay Gábor és Élő Gábor Magyar Nemzet-, illetve Mno.hu-főszerkesztőt; valamint Bencsik Andrást, a Demokrata első emberét hívta meg.

A találkozón elhangzottakat ismerő források szerint Orbán Viktor azt mondta, hogy mostantól a közmédiát tekinti a kormány elsődleges kommunikációs csatornájának, illetve figyelmeztette a megjelenteket, hogy a jövőben nem számíthatnak arra, hogy jelentősebb állami hirdetéshez jutnak.

Az Együtt sajtóközleményben utasította vissza, hogy a kormány propagandaadóvá silányítja a közmédiát. Mint írták, a miniszterelnök és társai úgy tekintenek a közszolgálati médiára, mintha annak kizárólag a Fidesz és a kormány szolgálata lenne a feladata.