Áder János nem felejtette el a decemberi jegesedést

nk20141208
Áder János köztársasági elnök (k) megtekinti a múlt heti ónos eső utáni jegesedés által leginkább sújtott erdőrészt a Pilisben található Kakashegyen, Pilisszentkereszt közelében
Vágólapra másolva!
Az állami támogatás mellett civil összefogást sürget Áder János köztársasági elnök a tavaly decemberi ónos eső és az azt követő jegesedés okozta erdőkárok enyhítésére. Az államfő azt kérte a közmédiától, fordítson kiemelt figyelmet e civil összefogásra.
Vágólapra másolva!

Az államfő fogadta Zámbó Pétert, az Országos Erdészeti Egyesület elnökét, aki tájékoztatta a károkról, az elmúlt másfél hónapban történt munkálatokról és a további teendőkről. Az erdészek becslése szerint az elmúlt 30-40 év munkáját tette tönkre a decemberi természeti katasztrófa, amelynek következtében 34 ezer hektár állami erdőt kell helyreállítani. A kár akkora, hogy enyhítése állami segítség mellett is csak társadalmi összefogással történhet meg - hangsúlyozták.

Áder János köztársasági elnök jegesedés utáni bejárása a Pilisben Forrás: MTI/Kovács Attila

Az összefogás érdekében Áder János levelet írt Szabó László Zsoltnak, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójának, hogy a közszolgálati média szenteljen kiemelt figyelmet az ország erdeinek kárenyhítését célzó civil összefogásnak, hiszen az MTVA mindig is fontos szerepet vállalt a társadalmi kezdeményezések támogatásában.