Megerősítette a Fidesz, nem kér a gazdasági bevándorlókból

Orbán Viktor megnyitja az Agrár vidékfejlesztésért felelős Államtitkárság Kecskemétre költöztetett központját
Orbán Viktor megnyitja az Agrár vidékfejlesztésért felelős Államtitkárság Kecskemétre költöztetett központját
Vágólapra másolva!
Nem változtat a megélhetési bevándorlásról alkotott véleményén a Fidesz. A párt továbbra is kitart amellett, hogy Magyarországot Magyarországként kell megtartani, és meg kell védeni. 
Vágólapra másolva!

A kormánypárt Fodor Gábor szavaira reagált, aki szerint felháborító és megengedhetetlen, hogy a terrorcselekményeket arra használják, hogy bevándorlóellenes hangulatot generáljanak. A Magyar Liberális Párt elnöke szerint a Fidesz a Jobbik korábbi programját valósítja meg.

Visszafordíthatatlan problémák

A Fidesz közleménye szerint a megélhetési bevándorlás – ahogy sok más európai ország példája mutatja már - visszafordíthatatlan gazdasági, társadalmi, kulturális és közbiztonsági problémákhoz vezet. Magyarországnak is szembe kell néznie a tömeges illegális bevándorlás jelenségével, az elmúlt három évben meghússzorozódott a menedékjogi kérelmezők száma – tették hozzá.

A Fidesz álláspontja szerint a problémával most kell szembenézni, és még időben ki kell dolgozni azokat az intézkedéseket, amelyek megvédik az országot a tömeges megélhetési bevándorlástól és annak következményeitől.

Orbán Viktor szerint is káros a megélhetési bevándorlás Fotó: Bielik István - Origo

Orbán Viktor: a bevándorlás rossz

A párt frakciója pénteken is megszólalt a témában, akkor Tuzson Bence szóvivő arról beszélt, hogy a megélhetési bevándorlás mindenképpen negatív jelenség, amit nem szabad támogatni.

Orbán Viktor miniszterelnök egy hete Párizsban, a Charlie Hebdo elleni merénylet alkalmából tartott megemlékezések után adott interjújában azt nyilatkozta, hogy a „gazdasági bevándorlás rossz, ezért a gazdasági bevándorlóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani”.

Szavait több politikai párt és civilek is élesen bírálták.