Piacon vették a hamis Erzsébet-utalványokat

Vágólapra másolva!
Készpénz-helyettesítő eszközzel való visszaélés és üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Szentesi Járási Ügyészség az ellen a két nő ellen, akik hamis Erzsébet-utalványokkal fizettek több boltban is. A viszonylag jó minőségű hamisítványokat a környék piacain vették.
Vágólapra másolva!

Először, 2013 elején, még csak az egyik nő csalt az utalványokkal. Legalább 200 ezer forintnyit szerzett a környék piacain, és április és augusztus között csaknem 125 ezret el is költött egy élelmiszerlánc szentesi üzleteiben.

A sógornő is segített

Később, még az év őszén beszervezte a sógornőjét is. Megbeszélték, hogy egyszerre mennek be a boltokba, ahol két külön kasszánál fizetnek a hamis utalványokkal. A sógornővel együtt Kiskunfélegyházán és Békéscsabán vásároltak, többször is. Az utolsó vásárlásnál azonban egyikük lebukott.

Az egyik pénztáros észrevette a csalást

Az asszonyhoz rendőrt hívtak, sógornője azonban akkor még el tudott menekülni a boltból. A rendőrök ezután házkutatást tartottak a nőnél, ahol összesen 55 darab ezerforintos hamis utalványt találtak.

Kiderült, hogy a hamisítványokat nyomdai, számítástechnikai és könyvkötészeti módszerek kombinálásával készítették, és tökéletesen megtéveszthették vele a pénztárosokat.

A Szentesi Járási Ügyészség a két nő ellen készpénz-helyettesítő eszközzel való visszaélés és üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat.