A NAV nyomozhat tovább a január 2-i tüntetés ügyében

Vágólapra másolva!
Egy magánszemély feljelentése alapján indított vizsgálatot az V. kerületi Rendőrkapitányság a MosMi Szolgáltató Nonprofit Kft. ellen, akik a január 2-i, Operaház előtt megtartott tüntetést szervezték. A rendőrség átadta az ügyet az adóhatóságnak.
Vágólapra másolva!

A feljelentés szerint a cég több mint kétmillió forintot gyűjtött össze a helyszínen a demonstrációra érkezőktől, ebből - saját nyilvántartása alapján - 1,7 millió forintot a tüntetés szervezési költségeire fordított, 374 ezer forint többletük azonban maradt. Az összeg után adózni kell.

A rendőrségi vizsgálat alapján nem látható át, hogy a MostMi mekkora összeg felett rendelkezett, az adományozók kaptak-e nyugtát, illetve fizettek-e adót. A rendőrség ezért a NAV-nak adta át az ügyet, ha akarnak, ők nyomozhatnak tovább, hogy valóban megtörtént-e költségvetési csalás, mint ahogy azt a bejelentő gondolta.

A feljelentő Tényi István neve az elmúlt hónapokban többször is megfordult a sajtóban. Ő jelentette fel az Ökotárs Alapítványt, a HVG-t, legutóbb pedig az Együtt - A Korszakváltók Pártját.