15 évet kapott a kisgyerekét halálra verő apa

Vágólapra másolva!
Tizenöt évre ítélték a kaposvári gyerekgyilkos apát. A férfi még 2013-ban ölte meg gyerekét: ütötte és fojtogatta, mert nem tudott aludni a féléves kislány sírásától. Az ítélet jogerős.
Vágólapra másolva!

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla a kaposvári gyermekgyilkos tizenöt év fegyházbüntetését kedden hozott jogerős határozatában. Az ítélet szerint Kovács Zoltán Mátyás 2013. november 27-én éjjel fojtogatta és ütlegelte féléves kislányát, mert a sírásától nem tudott aludni. A gyermeknek a bántalmazás következtében leállt a légzése, életét már nem tudták megmenteni a mentők.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék döntését és a 24 éves férfit tizennégy év alatti gyermek sérelmére elkövetett emberölés miatt marasztalta el. A kislány volt a család második gyereke, bár négy hónapos koráig nevelőszülők gondoskodtak róla, mert a gyámhatóság a születésekor alkalmatlannak tartotta a szüleit és életkörülményeiket az újabb gyermek nevelésére.

A másodfokú tárgyaláson az apa könnyezve beszélt arról, hogy nagyon megbánta tettét, a bíró pedig a táblabíróság döntésének indoklásakor megjegyezte, sokan éveket várnak a gyermekáldásra, ezzel szemben vannak olyanok, mint Kovács Zoltán Mátyás, akik elveszik gyermekük életét.