Kurucz Éva befejezi a kormányszóvivőséget

Kurucz Éva Budapest, 2014. december 29.
Kurucz Éva kormányszóvivő az egészségügyi várólisták csökkentéséről tartott sajtótájékoztatón a Parlamentben 2014. december 29-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2014. december 29. Kurucz Éva kormányszóvivő az egészségügyi várólisták csökkentéséről tartott sajtótájékoztatón a Parlamentben 2014. december 29-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Távozik a kormányszóvivői posztról Kurucz Éva. Családi okokkal indokolta a lépést. 
Vágólapra másolva!

Február elsejével távozik a kormányszóvivői posztról Kurucz Éva. Családi okokkal indokolta lemondását, amit Orbán Viktor minisztereknök elfogadott.

A miniszterelnök még 2014 májusában kérte fel a több mint 10 éves televíziós tapasztalattal rendelkező szerkesztő-műsorvezetőt a kormányszóvivői feladat ellátására.

"Nagy megtiszteltetésnek és egyben szolgálatnak tekintettem a kormányszóvivői feladatomat. Bízom benne, hogy az elmúlt nyolc hónapban tudtam segíteni Miniszterelnök úr és a Magyar Kormány munkáját. A továbbiakban két gyermekemmel szeretnék több időt tölteni, és elsősorban édesanyaként helytállni" - írta nyilatkozatában.

Giró-Szász András kisebb kihagyás után, tavaly novemberben visszatért a Miniszterelnökségre, mint a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Kurucz Éva mellett Kovács Zoltán a másik kormányszóvivő, ő a nemzetközi kommunikációért felel, korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkára volt.