A külügyminiszter fogadta Angela Merkelt

merkel látogatás ferihegy szíjjártó
Budapest, 2015. február 2. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadja a hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó Angela Merkel német kancellárt a Liszt Ferenc-repülőtéren 2015. február 2-án. MTI Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium / Kovács Márton
Vágólapra másolva!
Megérkezett Budapestre Angela Merkel. A német kancellárt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadta a repülőtéren.
Vágólapra másolva!

Angela Merkel európai uniós kérdésekről, valamint a kétoldalú kapcsolatokról tárgyal majd Orbán Viktorral a Parlamentben, ahol egyébként a székely zászló helyére tűzték ki a német lobogót.

A külügyminiszter fogadta a német kancellárt a repülőtéren Forrás: MTI/Külgazdasági És Külügyminisztérium / Kovács Márton

A kancellár felkeresi Áder János köztársasági elnököt, majd a német nyelvű Andrássy Egyetemen hat magyarországi felsőoktatási intézmény mintegy 100 hallgatójával is találkozik; rövid beszédet tart, majd válaszol a kérdéseikre. Itt veszi át a Szegedi Tudományegyetem díszdoktori címét.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Angela Merkel késő délután a Dohány utcai zsinagógában több magyar zsidó szervezet vezetőjével folytat eszmecserét.

Orbán Viktor a Parlament főkapujánál várta a kancellárt Forrás: MTI/Illyés Tibor

Angela Merkel és Orbán Viktor együtt sétált fel a lépcsőn.

Az őrök vezették fel a delegációt a főlépcsőn. Fotó: Polyák Attila - Origo