Ásotthalomra látogat a BBC és Morvai Krisztina

Toroczkai László, időközi választások, Ásotthalma
Vágólapra másolva!
Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere arra készül, hogy kerítést építenek a település köré az egyre nagyobb migráció miatt.
Vágólapra másolva!

Az egyre több migráns felháborodása miatt újabb Facebook-bejegyzést tett közzé Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere. Szerinte Magyarország teljesen védtelen, a szerb határ melletti települések lakossága pedig teljesen ki van szolgáltatva mindenféle zűrzavaros népeknek, akik nemhogy lőfegyvert, de egy tankot is háborítatlanul hozhatnak át magukkal a magyar határon.

Miben reménykedhet akkor egy dél-magyarországi tanyán élő magányos magyar – tette föl a kérdést Toroczkai László. Az ásotthalmi mezőőrök vasárnap 14 órától este 9 óráig őriztek ketten 150 illegális határsértőt! Hiába hívták a rendőröket, egyszerűen nincs rendőr – tette hozzá.

Kerítésépítés

Toroczkai közölte: Ásotthalomra megy a BBC és Morvai Krisztina is. „Ha nem lesz változás, akkor a mezőőreink többé nem állítják meg a napi több ezer (!) migránst, hanem útba igazítjuk őket Szeged és Budapest, illetve Nyugat-Európa felé, s magunk kezdünk kerítésépítésbe, ha a kormány nem szedi végre össze magát, s nem védi meg Magyarország határait.”

Kérdések a bevándorlásról

Gazdasági bevándorlónak számít-e az a kanadai tudós, aki Budapesten kap állást? Van különbség közte és a kínai piacon dolgozó árus között? Tényleg vonzó célország lett Magyarország az uniós csatlakozás óta? Igaz, hogy a bevándorlók nem dolgoznak, és az állam tartja el őket? A párizsi terrortámadások felerősítették a bevándorlók elleni hangokat. Az utóbbi hetekben sokan kritizálták a migrációt, noha kevesen tudják, pontosan miről is beszélnek. Lássuk az alapfogalmakat.

A bevándorlókról szóló képriportunkat pedig itt találhatják.