Coming outolt a Prezi vezérigazgatója

Árvai Péter, a Prezi alapítója Obamával való találkozásának sztoriját meséli
Vágólapra másolva!
Először vállalta fel másságát a Prezi társalapító-vezérigazgatója. Árvai Péter a Forbes magazin februári számában megjelenő nagyinterjújában beszélt arról, hogy meleg.
Vágólapra másolva!

Magyarország egyik legsikeresebb embere úgy fogalmazott, ha „minden optimális lett volna a világban”, akkor már korábban is nyilvánosság elé állt volna másságával, de végül mostanra érett meg benne az elhatározás.

Árvai Péter, a Prezi alapítója Fotó: Bridge Budapest

Közvetlen környezete tudta

Árvai Péter közvetlen környezete már 2008 óta tudta az igazságot. A Forbes-ban erről a következőket mondta: “2008-ban, amikor [a Prezi másik két alapítójával] két napot végigdumáltunk a kávézóban az életről, az én stratégiám az volt, hogy mindent elmondok, de egy dolgot kihagytam. […] A második nap végén kezdtem beszarni, már mentünk ki a kávézóból, azt éreztem, hogy most vagy soha.” Árvai visszaemlékezése szerint akkor, döcögős hangon mondta el társainak: “fontos, hogy tudjátok, hogy meleg vagyok”.

APrezi alapítóját Barack Obama amerikai elnök is fogadta Forrás: Facebook/Prezi

Magyar sikertörténet

A Prezinek jelenleg 250 munkavállalója van, ebből 170-en dolgoznak a budapesti irodában, 80-an pedig a San Franciscó-iban. Terveik szerint jövőre 50-60 további munkatársat vesznek fel.

A Prezi egy felhőalapú prezentációs szoftver, amelynek célja, hogy segítsen az előadóknak érthetőbben előadni a mondanivalójukat. A céget 2009-ben alapította Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám. A Prezit a világ 190 országában használják, a magyar mellett angolul, németül, franciául, spanyolul, portugálul, japánul és koreaiul is elérhető.