Megvan a Magyar Nemzet új főszerkesztője

Magyar Nemzet
a Magyar Nemzet szerkesztősége 2015.02.06.
Vágólapra másolva!
D. Horváth Gábor, a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztő-helyettes lesz a lap új főszerkesztője, miután pénteken a teljes vezetés beadta a felmondását.  
Vágólapra másolva!

Az Origo úgy értesült, hogy D. Horváth Gábort nevezte ki a Magyar Nemzet élére Simicska Lajos. Később megerősítették ezt a hírt az MTI-nek is. Mint arról korábban beszámoltunk pénteken nyújtotta be felmondását Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője és a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese

D. Horváth Gábor tervezett kinevezéséről már Simicska Lajos is beszélt az Átlátszónak adott interjújában.

Simicska lett a HírTV elnöke

Simicska Lajos lett a HírTV-t működtető társaság elnöke, Tóth Marianna a Magyar Nemzet kiadójának ügyvezetője, míg a Lánchíd Rádió ügyvezetője és főszerkesztője Schlecht Csaba lett – közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. pénteken este.

A közlemény szerint a HírTv Zrt. részvényesei a nap folyamán a társaság új igazgatósági tagjainak Tóth Mariannát és Simicska Lajost nevezték ki. Jelezték: a közeljövőben döntés születik arról, ki tölti be a televízió hírterületért felelős vezetői tisztségét.

Úgy tudjuk, hogy Simicska Lajos ígéretével szemben nem jelent meg a Magyar Nemzet épületében.

Egyébként az MNO impresszumából délutánra eltűnt Élő Gábor neve.