Még nem perli a Fidesz Simicskát a kijelentései miatt

Vágólapra másolva!
Nem akarta minősíteni Simicska Lajos stílusát a Fidesz-frakció szóvivője, Tuzson Bence szerint az mindig azt az embert minősíti, aki éppen mond valamit. Az pedig eddig nem vetődött fel, hogy bármilyen lépést tegyen a képviselőcsoport a médiavállalkozó indulatos, olykor obszcén kijelentései miatt.
Vágólapra másolva!

Senkivel sem akar háborúzni a Fidesz - közölte a Simicska-ügyre reagálva a párt rakciójának szóvivője. Tuzson Bence. Azzal kapcsolatban, hogy a Simicska Lajos nagyvállalkozóhoz köthető médiumok eddigi vezetői pénteken lelkiismereti okból fel-, illetve lemondtak, a szóvivő úgy fogalmazott "egyes médiaorgánumok belső ügyeibe nem kívánunk beleszólni".

Jogi lépésekről nem esett szó

Nem vetődött fel, hogy bármilyen lépést tegyen a Fidesz-frakció a kijelentések miatt - közölte a politikus, aki nem akarta a Közgép-vezér stílusát minősíteni, mert "az mindig azt az embert minősíti, aki éppen mond valamit".

Hadüzenet

Simicska Lajos csütörtökön totális médiaháború beindításáról beszélt amiatt, hogy a kormány a reklámadó átírását tervezi, egy nappal később pedig az Origónak arról beszélt, hogy a korábbi összeg sokszorosát, milliárdos nagyságrendű adófizetést jelentene médiaérdekeltségeinek a változtatás.

A háború szerinte ugyanakkor nem a pénzről, hanem az elvekről szó. Orbán Viktornak szerinte csak a lojális média kell, a kritikai hangút és az ellenségest ezért ellehetetleníti. Ezt viszont ő nem hagyja.