Cigarettáért ütött a nagykanizsai diák

Vágólapra másolva!
Cigarettát követelt iskolatársaitól egy fiú az egyik nagykanizsai iskolában, és amikor nem kapott, veréssel fenyegetőzött. Csak a nála kisebbeket zaklatta, zsarolás miatt is felelnie kell. 
Vágólapra másolva!

A 16 éves fiú a tavaly szeptemberi iskolakezdés után néhány nappal kezdte vegzálni iskolatársait egy nagykanizsai szakképző iskolában. Először a tanműhely mögötti parkolóban csapott le. Cigarettát kért az egyik kiskorú iskolástól, de ő nem adott neki. Azt mondta, nincs cigarettája. A fiú erre fenyegetni kezdte, és azt mondta neki, hogy „lefejeli, belenyomja a falba.” Később ököllel megütötte, és megfenyegette, hogy belecsomagolja egy kukába.

Pár perc múlva egy újabb áldozatot szemelt ki. A tanműhely folyosóján kiabált egy 14 éves fiú után, akitől szintén cigarettát szeretett volna. Tőle sem kapott, ezért üldözni kezdte. Mikor elkapta, megmarkolta a pulóverét, a sarokba nyomta és veréssel fenyegette, majd ököllel a falba ütött. Végül addig fenyegetőzött, amíg kapott egy szál cigarettát.

Az ügyészség zsarolás miatt emelt vádat a fiú ellen, aki akár öt évet is kaphat – tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség.