Itt a Fidesz új rezsicsökkentési javaslata

Vágólapra másolva!
Pelczné dr. Gáll Ildikó fideszes EP-képviselő Gyürk András delegációvezetővel közösen a roamingdíjak mihamarabbi eltörlésére szólította fel az Európai Tanácsot.
Vágólapra másolva!

A képviselők közös közleményükben emlékeztetnek arra, hogy az Európai Bizottság 2013-ban javasolta az unión belüli roamingtöbbletdíjak eltörlését, az Európai Parlament pedig nagy többséggel jóváhagyta tavaly az indítványt.

Az EU jelenlegi soros elnökségét ellátó Lettország új javaslata azonban úgy módosítaná a jogszabályt, hogy a szolgáltatók egy alaproamingkeretet szabhatnának meg, és az előfizetők ennek erejéig használhatnák mobiljukat külföldön hívásra, SMS üzenetre vagy internetezésre.

Cserbenhagyás

Pelczné dr. Gáll Ildikó plenáris felszólalásában azt mondta, hogy a lett elnökség az Unió 500 millió polgárát hagyja most cserben, akik külföldi útjaikon többnyire ugyanazon globális szolgáltatónak a hazai tarifák több mint dupláját kénytelenek továbbra is fizetni.

Gyürk András fideszes EP-képviselő szerint a lett elnökség javaslatának elfogadásával az Európai Tanács kizárólagos célja a dosszié elhamarkodott elfogadása, a megoldás átgondolása nélkül. Az európai vállalatok versenyképességének és a fogyasztói bizalom növelése érdekében elengedhetetlen a roamingdíjak mihamarabbi eltörlése - írja a közlemény.