A Keleti pályaudvaron kapták el a Fidesz volt politikusát

Fidesz, Veress
Vágólapra másolva!
A Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnökét fogták el a rendőrök még a múlt héten a Keleti Pályaudvaron. A férfi hamis pénzt próbált elsózni egy férfinak, rendőrök elfogták a menekülő Veress Áront, majd a lakásán 30 ezer euró hamis pénzre bukkantak.
Vágólapra másolva!

Mint arról az Origo is beszámolt pénzhamisítás gyanújával indított eljárást a rendőrség egy budapesti férfivel szemben. V. Áron Sebestyén szerda késő este a Keleti Pályaudvaron odament egy férfihez és eurót akart váltani forintra. Az átadott 100 eurós bankjegyről kiderült, hogy hamis.

A férfi azonnal szólt a pályaudvaron lévő rendőröknek, akik elől a hamis pénz gazdája el akart menekülni. A járőrök elfogták, megmotozták, több hamis bankjegyet találtak nála. A férfi Logodi utcai lakásán házkutatást tartottak, ahol 297 darab –feltehetően hamis –100 eurós, valamint 5 darab 20 eurós bankjegyet foglaltak le. A 30 éves férfi elismerte a bűncselekményt, azt állította, hogy tartozás fejében kapta az összeget.

A Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnöke

Az Index a férfiról kiderítette, hogy a Fidesz ifjúsági tagozatának az elnöke. Veress Áron 2003 óta tagja a Fidesznek, 2007 és 2011 között a Fidesz ifjúsági tagozatának budapesti elnöke, majd 2011. november 11-től a Fidesz ifjúsági tagozatának országos elnöke lett. Az ifjúsági tagozat egyébként nem volt túlságosan aktív az utóbbi években.

Szenczi Géza, a férfi ügyvédje az Origónak elmondta, az egész ügynek semmi köze a politikához. Védence egy teljesen magánjellegű helyzetbe került, és nagy peche volt. Az ügyvéd szerint Veress nagyon sajnálja, hogy „így csőbe tudták húzni", és mindent megtesz, hogy a rendőrség elfogja azt, akitől a hamis pénzt kapta.

Felelnie kell

A sajtóban megjelentekkel szemben Veress Áron nem a Fidesz Ifjúsági tagozatának elnöke. A Fidesz 2012-ben Veress Áront soraiból kizárta – közölte a párt sajtóirodája. Így a Fidesz Veress Áron cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállal. Amennyiben igazak a róla megjelent állítások, a törvény előtt kell felelnie tetteiért.

Az MSZP szerint hazudnak

Az MSZP szerint hazudik a Fidesz, amikor azt állítja, hogy a 9 milliónyi hamis euróval lebukó Veress Áronnak 2012 óta semmi köze Orbán Viktor pártjához. A fidesz.hu-n délutánig még megtalálható volt egy hír 2013-ból, amelyben elnökként Veress Áront tüntették fel.

A Fidesz honlapján szereplő, az MSZP által lementett 2013-as híradás Forrás: Origo

Az MSZP közleménye után alig húsz perccel újabb közleményt adott ki a Fidesz, melyben közölték: "A szocialisták megint magukból indulnak ki. Megismételjük: 2012-ben Veress Áront a Fidesz kizárta soraiból." A szocialisták állítására - azaz a lementett oldalképre - nem reagáltak.

A Demokratikus Koalíció közölte: nem lepte meg őket az eset, mert "a Fidesz egy bűnszövetkezet", ahol a bűncselekménnyel gyanúsított Veress csak "igyekezett felnőni korrupt főnökeihez". A párt reméli, hogy a hatóságok "nem csak a kishalak, hanem a nagyok" után is hajlandóak nyomozni, eljárást indítani.

A választáson is indult

Veress Áron Sebestyén egyébként a valasztas.hu adatai szerint 2006-ban az önkormányzati választáson az Óbudai Civis klub színeiben indult. Akkor 8 szavazatot kapott a III. kerületi 18-as számú egyéni választókerületben.