Még decemberben is elnök volt a Fideszből 2012-ben kizárt Veress

30 ezer eurónyi hamis bankjegyet foglaltak le a rendőrök
Vágólapra másolva!
Bár a Fidesz szerint már 2012-ben kizárták a pártból a hamis százeurósokkal nemrég lebukott Veress Áront, aki már nem a Fidesz Ifjúsági tagozatának elnöke, egy újságcikk szerint még tavaly decemberben is ekként szerepelt egy zalaegerszegi rendezvényen Gulyás Gergellyel, az országgyűlés fideszes alelnökével.
Vágólapra másolva!

Miként lehetséges, hogy a Fideszből kizárt Veress Áron kizárása után két évvel is a párt Ifjúsági Tagozata elnökének adhatta ki magát egy nyilvános rendezvényen, és ez a vele egy asztalnál ülő egyik kormánypárti politikusnak sem tűnt fel? - kérdeztük a Fidesz sajtóosztályától.

A Veressnél talált 30 ezer eurónyi hamis bankjegyet lefoglalták a rendőrök Forrás: police.hu

Az Origo ugyanis egy tavaly decemberi újságcikkre bukkant, amelyben a párt állítása szerint akkor már rég kizárt, jelenleg hamis százeurósok forgalomba hozatala miatt előzetes letartóztatásban lévő Veress szerepel vezető kormánypárti politikusokkal, a párt Ifjúsági Tagozatának országos elnökeként.

A Zalaegerszegi 7 Nap tavaly decemberi írásában a kizárt Veress még elnök Forrás: Origo

A Zalaegerszegi 7 nNap című közéleti hetilap december 12-i számában tudósított az 5. oldalon arról, hogy „három jobboldali ifjúsági szervezet közös vacsoraestet szervezett tagjainak és támogatóinak, hogy köszönetet mondjanak a fiataloknak a 2014-es kampányban nyújtott segítségükért".

A cikk felsorolja, hogy a rendezvényen „köszöntőt mondott Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke (...) Veress Áron, a Fi-desz Ifjúsági Tagozatának országos elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, a Fidesz zalaegerszegi választókerületi elnöke, valamint Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is.

Gulyás Gergelynek, az Országgyűlés alelnökének sem tűnt fel, kivel szerepel Forrás: MTI/Beliczay László

Szerdán az MSZP talált a Fidesz honlapján egy 2013-as bejegyzést Veressről, aki a cikkben szintén az Ifjúsági Tagozat elnökeként szerepelt, noha akkor már egy éve kizárták a pártból. Erre reagálva is megerősítette a Fidesz, hogy Veresst 2012-ben kizárták, így nem elnöke az Ifjúsági Tagozatnak sem.

Erre a híradásra bukkant az MSZP a Fidesz.hu-n: Veress még itt is elnök Forrás: Origo

Veress a múlt héten bukott le a Keleti Pályaudvaron, amikor hamis pénzt próbált váltani. A rendőrök elfogták, majd a lakásán 30 ezer euró hamis pénzre bukkantak. A lebukott férfi kilétét felfedő Index.hu szerint azzal védekezett: ő is úgy kapta a pénzt egy tartozás fejében, és nem tudta, hogy hamis.