Két évig szélhámoskodott a Fideszben

Veress
Vágólapra másolva!
Veress Áront 2012-ben kizárták a pártból, ha még ezek után is elnöknek adta ki magát, akkor szélhámoskodott – közölte a Fidesz az Origo felvetésére, hogy miként szerepelhetett még tavaly decemberben is nyilvános eseményeken a hamis százeurósokkal lebukott egykori fideszes az Ifjúsági Tagozat elnökeként. A párt a honlapján közzétette a kizárással kapcsolatos dokumentumokat is.
Vágólapra másolva!

Szélhámosság – ez a Fidesz magyarázata arra, miként lehetséges, hogy az állításuk szerint 2012-ben a pártból kizárt, a múlt héten pedig hamis százeurós bankjegyekkel lebukott, és azóta előzetesben lévő Veress Áron egészen a közelmúltig a Fidesz Ifjúsági Tagozata elnökeként szerepelt, olykor vezető kormánypárti politikusokkal.

Veressnél 30 ezer eurónyi hamis bankjegyet foglaltak le a rendőrök Forrás: police.hu

Veress Áront azért zárták ki a pártból, mert négy és fél évig nem fizetett tagdíjat – derült ki a Fidesz honlapjára feltöltött dokumentumból. Ebben a 2011 tavaszán küldött levélben az összesen 15 600 forintos tagdíjhátralék befizetésére szólították fel Veresst, sikertelenül.

A Fidesz.hu-n közzétett átvételi elismervény a tagdíjfizetési felszólításról Forrás: Origo

Az Origo kérdésére a párt csütörtökön ismét közölte: "2012-ben a Fidesz kizárta Veress Áront a soraiból. Minden ezzel ellentétes állítás hazugság." Ebben a kérdésben az egyetlen hiteles forrás a párt hivatalos tagnyilvántartása, nem pedig a sajtóban megjelenő hamis információk – tették hozzá, utalva arra, hogy több helyen később is a Fidesz Ifjúsági Tagozata elnökeként adtak hírt még jóval később is Veressről.

Ilyen hamis információ tehát a Fidesz szerint a párt saját honlapja is – hiszen azon a szocialisták vettek észre egy olyan, 2013-as cikket, amely tagozatelnökként említi Veresst. Az Origo pedig a Zalaegerszegi 7 Nap című hetilap még frissebb, tavaly decemberi számát találta meg. E cikk szerint egy rendezvényen Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke mellett felszólalt tagozatelnökként Veress is.

A zalaegerszegi újság cikke tavaly decemberből: Veress itt is tagozatvezető Forrás: Origo

Erre kérdésünkre a Fidesz sajtóosztálya azt a magyarázatot adta, hogy "2012-es kizárását követően Veress Áron tudta a legjobban, hogy nem a Fidesz tagja, végképp nem tagozati elnök, hiszen nem nevezték ki újra. Az, hogy akként tüntette fel magát több helyen, szélhámosság." A Fidesz honlapján ehhez hozzáfűzték: mivel Veress