Tavaszias hétvégénk lesz

Vágólapra másolva!
Napos, kora tavaszias időre számíthatunk a hétvégén, eső sem valószínű.  A hőmérséklet több helyen elérheti, sőt meghaladhatja a 10 Celsius-fokot. 
Vágólapra másolva!

Pénteken nyugaton és északon erősen felhős, párás, illetve napos területek egyaránt lesznek. Délkeleten, keleten túlnyomóan derült, napos idő lesz. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkül meg a déli szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és 0, a legmagasabb hőmérséklet általában plusz 4–9 fok között alakul, de a tartósabban felhős tájakon hidegebb lesz.

Tavaszias hétvége

Szombaton jellemzően kevés lesz a felhő, napos, csapadékmentes idő várható, kis eséllyel a Dunántúlon lehetnek erősebben felhős körzetek. A Kisalföldön néhol megerősödik a szél. A leghidegebb órákban többnyire mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 5-10 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is jellemzően napos, csapadékmentes idő várható. A minimum-hőmérséklet többnyire mínusz 5 és plusz 1, a maximum-hőmérséklet plusz 6–10 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.