Beszivárognak a szcientológusok az iskolákba

Vágólapra másolva!
Drogterápiás és a drogprevenciós előadások álarca alatt jutnak el az iskolákba a szcientológusok – közölte jelentésében a Társaság a Szabadságjogokért. Szerintük az áltudományos módszerekkel az egyház befolyását akarják növelni. 
Vágólapra másolva!

A Társaság a Szabadságjogokért szerint a Szcientológia Egyház olyan szervezetet hozott létre, amely áltudományos módszerekkel drogterápiának vagy drogprevenciónak álcázott marketingtevékenységet folytat az iskolákban az egyház befolyásának növeléséért.

Ilyen „drogrehabilitációs” módszer a Narconon, ami intenzív szaunázásból és vitaminterápiákból áll, de az eredménye megkérdőjelezhető, ráadásul számos egészségügyi kockázattal jár – írja a TASZ.

Fiatal sportolókhoz kerültek közelebb

A szintén a szcientológusok által alapított Együtt egy Drogmentes Magyarországért a drogmentes maraton rendezvénysorozattal járja az országot. Ezzel gyanútlan fiatalok, pedagógusok, sportolók, cégek és polgármesterek sokaságát hálózzák be a drogellenes küzdelem népszerű jelszavával – közölte a TASZ. Ezért a Klebelsberg Inézményfenntartó Központhoz fordultak, és azt kérték, hogy tudjanak meg minél többet az ügyről.

Állami támogatást is kaptak

A válaszból kiderült, hogy több esetben a szcientológusok állami támogatással tevékenykedtek az iskolákban.

„A TASZ arra kéri a döntéshozókat, hogy végezzenek átfogó vizsgálatot a szcientológusok beszivárgási kísérleteiről” – jelentette ki Sárosi Péter, a TASZ drogpolitikai programvezetője.

– tette hozzá a vezető.

Nemrégiben írtunk arról, hogy az HBO új saját gyártású dokumentumfilmjével a szcientológiai egyházat támadja, korábbi cikkünket ide kattintva olvashatja el.