Lemaradtak a Tubesról: száz utas várakozhatott Dombóváron

Dombóvár, Intercity
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Körülbelül száz utasnak kellett várakoznia Dombóváron egy órát, mert a Somogy IC-ről nem tudtak átszállni a Tubesra, mivel a szerelvény nem várta meg a kaposváriakat.
Vágólapra másolva!

Kaposvárra a Somogy IC szombaton tíz perccel később ért be – mondta a Sonline.hu portálnak egy kaposvári utas. „Nagyjából Csoma-Szabadinál (Dombóvár előtti település) lehettünk, amikor a kocsiba bejött a kalauz, és közölte: a csatlakozó pécsi IC elment Dombóváron, nem várta meg a mi szerelvényünket.”

Így a nyolckor induló vonattal mehettünk csak onnan tovább. Nem tehettünk mást: leszálltunk a vonatról, és a dombóvári megállóhelyen várakoztunk az indulásig – ismertette a történteket az IC-t lekéső egyik utas. Szerinte mindenki felháborodott, közel száz embert érinthetett a késés. Volt, aki megbeszélésre, tanácskozásra sietett, időhöz volt kötve, ám lekéste a találkozót.

A dombóvári állomáson kellett várniuk az utasoknak Forrás: Picasa 2.7

Panaszt lehet tenni

A kalauz ugyan elmondta, hogy az utasok visszakérhetik az IC-pótjegy árát, ám ez nem tompította az emberek mérgét. Sokan nem értik, hogy az egyik IC miért nem képes megvárni a másikat. Novák Ferenc a megyei fogyasztóvédelmi egyesület elnöke elmondta: az utas panaszt tehet a MÁV igazgatóágon, és a szerződésben szereplő visszatérítést megkaphatja.

Az ügyben kerestük a MÁV szóvivőjét, de cikkünk megjelenéséig nem tudtunk vele beszélni.