Megkéseltek két NAV-ost

Budapest, 2015. február 23.
A rendőrség bűnügyi technikusai helyszínelnek 2015. február 23-án a XX. kerületi Géza utcában, ahol meggyilkolták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik munkatársát, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek. A NAV és a Nemz
Budapest, 2015. február 23. A rendőrség bűnügyi technikusai helyszínelnek 2015. február 23-án a XX. kerületi Géza utcában, ahol meggyilkolták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik munkatársát, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek. A NAV és a Nemzetgazdasági Minisztérium közös közlése szerint késsel támadtak a NAV két, a munkáját végző alkalmazottjára. A kiérkező mentők egyikük életét már nem tudták megmenteni, kollégája viszont a műtéti beavatkozásnak köszönhetően túl van a közvetlen életveszélyen. A rendőrség a késelőt a helyszínen őrizetbe vette. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Késsel támadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két munkatársára Budapesten. Éppen dolgoztak, amikor megtámadták őket. 
Vágólapra másolva!

A kiérkező mentők egyikük életét már nem tudták megmenteni, munkatársa a műtéti beavatkozásnak köszönhetően túlvan a közvetlen életveszélyen. A rendőrség a késelőt a helyszínen őrizetbe vette – olvasható a NAV közleményében.

A rendőrség a késelőt a helyszínen őrizetbe vette Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az eset délután 2 óra előtt nem sokkal történt a XX. kerületben, a Géza utcai társasház egyik lakásában - közölte a Police.hu. A gyanúsított, egy 35 éves férfi, aki egy késsel több alkalommal is megszúrta a NAV két intézkedő munkatársát.

A Hvg.hu értesülései szerint a gyilkos zavartan viselkedett. A Hír TV úgy tudja, az épületben, ahol a gyilkosság történt, egy illegális autószerelő műhely működhetett. Az M1 esti Híradójának információi szerint a gyanúsított egy szobafestő, aki korábban pszichiátriai kezelés alatt állt. A vámosok feltehetően adótartozás miatt jelentek meg nála.

A rendőrség bűnügyi technikusai helyszínelnek a XX. kerületi Géza utcában Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Részvétüket fejezik ki

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzetgazdasági Minisztérium az elhunyt munkatárs családjának részvétét fejezi ki, írják a közleményben, a másik kollégának mielőbbi felépülést kíván. Az elhunyt munkatársat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzetgazdasági Minisztérium saját halottjának tekinti.