Csaló lehet a segítségért könyörgő kismama

Csaló  nő, segítséget kér, mert terhes és elhagyták
Csaló nő, segítséget kér, mert terhes és elhagyták
Vágólapra másolva!
Elhagyta a férje, anyja meghalt, ezért bármilyen segítséget elfogad - ezzel a szöveggel tett fel netes apróhirdetést egy terhes fővárosi nő. Egyre többen jelzik, hogy csalásról lehet szó.
Vágólapra másolva!

Csaló lehet az a nő, aki egy online hirdetési felületen kért segítséget, felajánlást, szorult helyzetére hivatkozva.

"Én egy 29 éves 5 hónapos kismama vagyok. Kislányom születik. A párom a mikor kiderült a terhességem elhagyott. Sajnos édesanyám hosszú betegeskedése után nemrég elhunyt így egyedül maradtam. Nincs segítségem és bármilyen jó szándékú segítséget elfogadnék pl: pelenka, babaruha" - írta a hirdetés szerint Budapesten, a XIX kerületben élő nő, aki gyerekágyat, babakocsit is szívesen elfogadott volna.

Vigyázzanak velük

Hirdetése gyorsan terjedt a Facebook-on, ám egyre több visszajelzés érkezett arról, hogy a nő csaló lehet.

Jó szándékú emberek segítségét kéri, de egyre többen tartják csalónak Forrás: Pataky Zsolt

Az asszonyról ezt mondja korábbi szomszédja, Kőblőné Oláh Ibolya is: "Kiss Brigitta néven futó csaló nő, ill. a kedves párja (...) kéregetnek nagylelkű emberektől, nagyon kell velük vigyázni!!! Mások kizsigereléséből élnek!!!! Lehet sajnálni. Mi már csak tudjuk, mert a saját házunkban éltek, amit állathoz méltóan lelaktak és több száz ezer forintos hátralékkal eltűntek" írja a volt szomszéd, aki egy kerületi honlapon az állítólagos csaló igazi nevét is leírja.

Mindenhol törölték

A Facebookon néztünk utána az említett névnek, de a profilt már törölték. Nem aktív a segélykérő nő hirdetési oldalon szereplő felhívása sem, amit még február 18-án töltöttek fel, több képpel.

Babakocsit, gyermekágyat és ruhákat kért a terhes asszony, hirdetésére már nem lehet válaszolni Forrás: Mamas & Papas

36 órán belül

A hirdetési oldal ügyfélszolgálatát arról kérdeztük, hány felajánlás érkezett eddig az asszony üzenetére és hogyan szűrik a becsapós hirdetéseket, értesítik-e ezekről a rendőrséget. Automatikus levelezőrendszerük 36 órán belül ígért választ.

A rendőrségtől ugyanakkor megtudtuk, hogy eddig nem jelentkeztek náluk károsultak a feltételezett csalási ügyben.