MSZP: kevesebb közvilágítás, több szatírkodás

Horváth Csaba a Magyar Szocialista Párt (MSZP) fővárosi közgyűlési frakcióvezetője Horváth Csaba a Magyar Szocialista Párt (MSZP) fővárosi közgyűlési frakc
Horváth Csaba
Vágólapra másolva!
Mindegyik ellenzéki párt bírálta a főváros idei költségvetését, melyet végül kormánypárti többséggel - valamint a soroksári polgármester támogatása és a zuglói polgármester tartózkodása - elfogadott a fővárosi közgyűlés.
Vágólapra másolva!

Az MSZP-s Horváth Csaba kiemelte: Budapest "pórázon rángatott", pénzügyi önállósággal nem rendelkező város, a büdzsében pedig durva megszorítások vannak A közvilágításra is kevesebb jut, ami napi 92 perccel kevesebb világítást jelent, "ennyivel több sötétség áll rendelkezésre a szatíroknak".

Horváth Csaba: Budapestet pórázon rángatják, nincs pénzügyi önállósága Fotó: Bielik István - Origo

Az LMP szerint Budapest idei költségvetése az önkormányzatok kivéreztetését bizonyítja, és működésképtelenné teheti a fővárost is. Csárdi Antal aggódott a közösségi közlekedés finanszírozásáért, és bírálta a városvezetést, mert elutasította a P+R parkolók építésének felgyorsítását.

Csárdi Antal szerint az önkormányzatok kivéreztetése folyik Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Demokratikus Koalíció (DK) értékelése szerint Budapesten is összedőlt az "Orbán-Matolcsy-gazdaságpolitika", ezt jelzi az idei költségvetés. Gy. Németh Erzsébet kiemelte, míg a közműszolgáltatók korábban osztalékot fizettek a fővárosnak, a "rezsihazugság" miatt ma már tőkeinjekcióra szorulnak.

A Jobbik a költségvetést úgy értékelte: abban az elmúlt évek problémái köszönnek vissza, vagyis Tokody Marcell szerint "Tarlós-kapitánynak" idén sem sikerül majd kikormányoznia a főváros hajóját abból a viharból, amelybe még Demszky Gábor vitte Budapestet.