Szír bűnbanda hozta be a menekülteket

szír embercsempész bűnszervezet
Vágólapra másolva!
Több száz szír menekültet csempészett Magyaroszágon keresztül Németországba a most leleplezett bűnbanda, hónapok óta zajlott a szervezett utaztatás.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Nyomozó Iroda egysége csapott le egy embercsempész banda vezetőire. A bűnszervezetet egy 39 éves palesztin és egy 32 éves szír férfi irányította, utóbbi lakásán rengeteg készpénzt és 20 ezer dollárt átutalásáról szóló nyugtát foglaltak le a rendőrök.

Akcióban az NNI nyomozói a szír bandavezér lakásán Forrás: Police Hungary

Szállás, utazás, kapcsolatok

A gyanú szerint a jól felépített csoport szír menekültek százait utaztatta előbb Magyarországra, majd Németországba az utóbbi fél évben. Átlagosan 15-20 fős csoportokat csempésztek be, szállást adtak nekik és továbbutazásukat is biztosították.

Felszámolták a csoportot

A magyar rendőrök német kollégákkal nyomoztak a bűnbanda után, így nem csak itthon, külföldön is fel tudták számolni az embercsempész hálózatot. A főnökökkel szemben a Nemzeti Nyomozó Iroda indított eljárást.

Megállt a menekülthullám

Az utóbbi egy hónapban összesen 21 ezer, többségében koszovói menekültet fogott el a magyar rendőrség, a legtöbben február 6-án érkeztek, ekkor 1696 menekült lépett be a szerb-magyar zöldhatáron. Számuk aztán drasztikusan csökkent, amikor a határ mindkét oldalán szigorították az ellenőrzést, azóta naponta 100-200 menekültet fognak el átlagosan a rendőrök, főként szír és afgán állampolgárokat.