Bencsik András nekiment a köztévének

CÖF fórum
Széles Gábor, Bencsik András, Stefka István
Vágólapra másolva!
Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szerint a veszprémi fideszes választási vereség azt mutatja, hogy valami elromlott. Az újságíró a köztévét is kiosztotta.
Vágólapra másolva!

„Valami elromlott. Vasárnap este nyolckor az M1 televízió híradója, amikor a kereskedelmi csatornákon már a veszprémi választás eredményét 80 százalékos feldolgozottságnál ismertették, nem mondott semmit. Semmit. Csak mellébeszélt. Mi volt ez? Gyávaság? Szolgalelkűség? Mindegy. Tünet” – írta Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője.

Valami elromlott

Szerinte ez annak tünete, hogy valami elromlott a szerkezetben. „Az ország eredményei elképesztőek, a fél világ bennünket csodál, de legalábbis irigyel, és utánozni szeretne. Magyarország hajója, ahogy mondani szokás, biztosan halad az idő sodrának közepén, de közben itthon mégis megkeseredett az emberek szájíze” – írta a békemenetek egy szervezője.

Bencsik András szerint valami elromlott a szerkezetben. Fotó: Origo

Bencsik András úgy látja, ellenzéki uszítás, kisstílű lázadások, kicsinyes árulások egyfelől, kivagyi hivalkodás, kapkodás másfelől – ez bizonytalanítja el az embereket. Ezt akartuk? Erre szavaztunk? Ezért talpaltunk? – kérdezik maguktól, és a fejüket csóválják. A szív, a szeretet és összefogás ereje még kitart, de meggyengült – írta a jobboldalhoz szorosan kötődő újságíró.

Puccs

Még 2014 novemberében Bencsik András a Facebook-oldalán írt arról, hogy puccsot szerveznek Orbán Viktor ellen. A Demokrata főszerkesztője szerint erről „Az elszigetelt Magyarország és a globális világ" elnevezésű konferencián, egy zártkörű háttérbeszélgetésen esett szó.

Bencsik András volt a 2012-es első békemenet egyik életrehívója. Az eseményt január 21-én tartották, a tömeg a Hősök teréről indult, innen a Himnuszt énekelve az Andrássy úton a Kossuth tér felé haladtak. A több százezer ember végig nyugodtan vonult a Parlamenthez, zászlókat, mécseseket, fáklyákat vittek magukkal.