Dzsihádi Johnra vadászik az Egyesült Államok

ISIS Iszlám Állam Islamic State (IS)
An image grab taken from a video released by the Islamic State (IS) and identified by private terrorism monitor SITE Intelligence Group on September 2, 2014 purportedly shows a masked militant holding a knife and gesturing as he speaks to the camera in a desert landscape before beheading 31-year-old US freelance writer Steven Sotloff. The United States has identified the masked Islamic State militant who murdered Sotloff and US journalist James Foley in separate videotaped beheadings, FBI chief James Comey said on September 25, 2014. "We believe we have identified the executioner," Comey told reporters at a briefing in Washington. "I won't tell you who it is." AFP PHOTO / SITE INTELLIGENCE GROUP / HO === RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / SITE INTELLIGENCE GROUP - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS FROM ALTERNATIVE SOURCES, AFP IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY DIGITAL ALTERATIONS TO THE PICTURE'S ===
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok már tervezi, hogyan foghatná el, vagy ölhetné meg Dzsihádi Johnt – közölte az ABC amerikai hírtelevízióban az amerikai főügyész. 
Vágólapra másolva!

Eric Holder távozása előtti utolsó interjújában nem erősítette meg az információkat, amelyek szerint azonosították a brit akcentussal beszélő terroristát.

Dzsihádi John több lefejezéses videón is szerepelt Forrás: AFP/Ho

Túszokat fejezett le

A fekete maszkos Dzsihádi John szerepelt tavaly augusztusban azon a videón, amelyen lefejezték az amerikai újságírót, James Foleyt. Ő szerepelt Steven Sotloff amerikai újságíró, David Haines segélymunkás, Alan Henning taxisofőr, Abdul-Rahman Kassig szintén amerikai segélymunkás, valamint Jukava Haruna és Goto Kendzsi japán túszok lefejezésének videóin is.

Állítólag azonosították

Azt eddig is gyanították, hogy Dzsihádi John londoni születésű lehet, erre tökéletes brit akcentusából következtettek. A BBC és a Washington Post tegnap arról írt, hogy a férfi Mohammed Emwazi néven született a brit fővárosban, számítógép programozásból diplomázott, majd 2012-ben Szíriába utazott, ahol csatlakozott az Iszlám Államhoz.

Felelni fog tetteiért

Eric Holder az interjúban azt állította, nem lenne értelme a terrorista személyazonosságát nyilvánosságra hozni, azt viszont megígérte, hogy Dzsihádi John felelni fog tetteiért.

„Megígérem az amerikai népnek és a szövetségeseinknek, hogy felelősségre vonjuk mindazokat, akik ezeket a barbár tetteket elkövették” – jelentette ki a főügyész.