Miniszteri biztost csináltak Vitézy Dávidból

Vágólapra másolva!
A kinevezés február 1-jétől július 31-éig tart.
Vágólapra másolva!

A közösségi közlekedési szolgáltató cégek, különösen a Volán társaságok működésével kapcsolatos jövőbeli lehetséges irányokat tartalmazó koncepció kidolgozására miniszteri biztossá nevezte ki Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ volt vezérigazgatóját Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter - az erről szóló utasítás a pénteki Hivatalos Értesítőben jelent meg.

A kinevezés február 1-jétől július 31-éig tart. A miniszteri biztos feladatkörébe tartozik a közösségi közlekedési közszolgáltatások hatékonyabb összehangolása érdekében szükséges intézkedések feltérképezése. A miniszter feladatául szabta a közösségi közlekedési szolgáltatásokat ellátó köztulajdonú társaságok működésére vonatkozó jövőbeli lehetséges irányokat tartalmazó koncepció kidolgozását.

Kötelessége továbbá a közösségi közlekedési tarifarendszer egységesítése és ügyfélbarátabbá tétele, a munkavállalók közösségi közlekedéssel történő munkába járásának elősegítése érdekében történő javaslatok kidolgozását is. A miniszteri biztos a helyettes államtitkári illetménynek megfelelő díjazásra és juttatásokra jogosult.