Széttrollkodták Rétvári Bence oldalát a ságvárisok

Rétvári Bence interjú
Interjú Rétvári Bencével, a Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium politikai államtitkárával.
Vágólapra másolva!
Összehangolt támadást indítottak dr. Rétvári Bence Facebook-oldala ellen a szegedi Ságvári Endre gimnázium volt és jelenlegi tanulói. Az államtitkár közösségi oldalát tegnap este ellepték a tiltakozók üzenetei. 
Vágólapra másolva!

„Fűtés az nincs, de legalább a névvel sínen leszünk.” „Je suis Ságvári” – ilyen és ehhez hasonló üzenetek lepték el tegnap este dr. Rétvári Bence Facebook-oldalát. A tiltakozást a Ne nevezzék át a Ságvárit nevű csoport tagjai indították, hogy felhívják a figyelmet a gimnázium átnevezésével kapcsolatos vitákra. Felhívásukban mindenkitől azt kérték, hogy néhány órán keresztül írjanak minél több bejegyzést az államtitkár részére.

A kormány mindenképpen át akarja nevezni a szegedi iskolát Forrás: szeged.hu

A miniszter ragaszkodik hozzá

Mint azt az Origo elsőként megírta, Rétvári Bence volt az első, aki egy írásbeli kérdésre adott válaszában megerősítette: a kormány mindenképpen át akarja keresztelni a Ságvári Endréről elnevezett gimnáziumot. Egy törvény ugyanis kimondja, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját hatáskörében dönthet az átnevezésről, ehhez nincs szüksége a fenntartó Szegedi Tudományegyetem beleegyezésére.Balog Zoltán miniszter pedig ragaszkodik a változtatáshoz.

Rétvári Bence oldalát ellepték a tiltakozó üzenetek Forrás: Origo

A hír óriási indulatokat kavart, már majdnem 10 ezer tagja van a tiltakozók csoportjának a Facebookon, az iskola egyik tanára pedig nyílt levelet írt a kormány tagjainak, amire többen válaszoltak is. Az ügyben olyan volt ságváris diákok is megszólaltak, mint Kulka János színművész és Jáksó László televíziós műsorvezető, egyikük sem érti, miért van szükség a jó hírű gimnázium átnevezésére.