Vágólapra másolva!
A Fidesz jelöltje nyert a karcagi időközi választásokon, maga mögé utasítva a Jobbikos jelöltet. Gyomaendrődön azonban egy civil szervezet jelöltje győzte le a kormánypártot. 
Vágólapra másolva!

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon egy képviselő lemondása miatt kell voksolni.

Dr. Kanász-Nagy László Lengyel János jobbikos jelölt fölött aratott győzelmet.

A karcagiak nem akartak változást, a Fidesz jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást - írta közelményében vasárnap este a Fidesz.

A karcagi körzet 2006 óta folyamatos fideszes vezetés alatt áll, a párt rendszerint megnyerte itt a választásokat.

Nyert a civilszervezet

A Békés megyei Gyomaendrődön Vasas György Péter, Körösök Vidékéért Egyesület jelöltje győzött, 229 szavazattal a voksok 49,67 százalékát szerezte meg.

Vaszkó Piroska, a Fidesz-KDNP jelöltje végzett a második helyen, 32,32 százalékkal, 149 szavazattal.

Mögöttük jócskán lemaradva a negyedik helyen végzett 42 szavazattal, 9,11 százalékkal az MSZP-DK színeiben induló Katona Tamás. Az ötödik helyen hozzá képest csupán egy szavazattal kevesebbet szerző Arnóczi István János jobbikos jelölt végzett.

34,22%-os részvétellel a választás várhatóan érvényes és eredményes lehet.

A független jelölt nyert

A Pest megyei Vámosmikolán ismét Bárdi Alexet (független), a korábban lemondott polgármestert választották meg a település vezetőjének az időközi polgármester-választáson.

A posztért négy független jelölt indult. Az újraválasztott polgármester 332 szavazatot kapott, a második helyen Lőrincz Zoltán végzett 200, a harmadikon Nagy Edina 143 vokssal, Róka Lászlóné 7 szavazattal negyedik lett.

A választásra jogosult 1255 lakosból 684-en szavaztak, ami 54,5 százalékos részvételt jelent, két érvénytelen szavazat volt.

Az időközi választások súlyáról és a Fidesz Veszprémben elszenvedett vereségének következményeit elemző cikkünket itt olvashatja.